חשיבות איחוד וחלוקה בחברה הערבית הדרוזית והצ'רקסית

בשנים האחרונות, ולאחר קידומן והשלמתן של תכניות כוללניות לרוב ישובי החברה הערבית הדרוזית והצ'רקסית, מקודמות יותר ויותר תכניות איחוד וחלוקה בישובים אלו, אשר מכוחן ניתן להוציא היתרי בניה.

26.03.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון

סרטון איחוד וחלוקה בחברה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית

 

 

התכניות יזומות ומקודמות לרוב באמצעות גופי ממשלה שונים כמו משרד הבינוי והשיכון, רשות מקרקעי ישראל ומינהל התכנון, וגם באמצעות יזמים פרטיים.
 

 

 

תכניות אלה מציבות בפני עורכי התכניות אתגרים מורכבים, הקשורים בהרכב הבעלות על הקרקע, במאפיינים הייחודים של ישובים אלו ובתרבות המקומית, אשר משפיעים במידה רבה על דפוסי הדיור הנהוגים בהם.

 

 


אחד הכלים העיקריים לקידום תכנון מיטבי בקרקע פרטית הינו הליך הכולל איחוד וחלוקה וטבלאות איזון והקצאה.
 

 

 

באמצעות איחוד וחלוקה ניתן לקדם שכונות בעלות איכות חיים, הקצאה של מבני ציבור, פארקים ומערכת דרכים נאותה, וכן ניצול מושכל של הקרקע גם לטובת דור העתיד ובצפיפות גבוהה יותר מהנהוג. התכנון מקודם תוך שמירה על מספר עקרונות ובהם שמירה על  שוויון בהפרשות לטובת שטחי ציבור ככל הניתן, הקצאת מגרשים קרוב ככל האפשר לחלקת המקור, פירוק שותפות (מושע ) בקרקע, מיפוי בעלויות רשמיות ולא רשמיות, והקצאת מגרשים רגולריים אשר יהיו זמינים לבניה.
 

 

 

תהליך התכנון מלווה בהליך שיתוף ציבור של בעלי הקרקעות לכל אורכו ובשקיפות מירבית.  לשם הצלחת התהליך נדרש שיתוף פעולה של התושבים והעברת המידע הנדרש מהם, כגון תשריטי חלוקה פנימיים, על מנת שניתן יהיה להתחשב בהם במסגרת הקצאת מגרשי הבניה, והכל למען פיתוח שכונה איכותית שתשרת את התושבים ותענה על צרכיהם בצורה המיטבית בעתיד.

 

 


הרחבה בנושא ותיאור הליך הכנת תכנית איחוד וחלוקה בחברה הערבית הדרוזית והצ'רקסית ניתן למצוא במסגרת מסמך המדיניות בנושא שפורסם באוגוסט 2021 בקישור זה.

 

 

תגובות

6. אזרח לפני 2 שנים
למהנדסת המגעילה
5. מהנדסת לפני 2 שנים
לאזרח 4 תשמע
4. אזרח לפני 2 שנים
למהנדסת מס' 3
3. מהנדסת לפני 2 שנים
במגזר הערבי אוהבים להשאר ולחיות כמו עכברים ולא מסודר
2. אזרח לפני 2 שנים
איחוד וחלוקה
1. מן הישוב לפני 2 שנים
הכל טוב

מומלצים

\