הנחיה שתקצר את הדרך לרישום בטאבו

רשות מקרקעי ישראל והטאבו מפרסמים הנחיה שתקצר את הדרך לרישום בטאבו, במטרה להקל על הציבור ולהפחית רגולציה במקרים שבהם נדרשת חתימת רשות מקרקעי ישראל

01.04.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הנחיה שתקצר את הדרך לרישום בטאבו

תמונה להמחשה

 

 

להלן: "רמ"י" על מסמכי הבית המשותף בשם בעלי המקרקעין, מפרסמים רמ"י והרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין הנחיה משותפת בנושא: ויתור על חתימה חוזרת של רמ"י על מסמכי הבית המשותף.

 

 

 

ויתור על חתימה חוזרת של רשות מקרקעי ישראל על מסמכי הבית המשותף

 

 

 

במטרה להקל על הציבור ולהפחית רגולציה במקרים בהם נדרשת חתימת רשות מקרקעי ישראל (להלן: "רמ"י") על מסמכי הבית המשותף בשם בעלי המקרקעין, להלן הנחיה משותפת לרמ"י ולרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין (להלן: "הרשות"):

 

 

 

מסמכי הבית המשותף במקרקעי ישראל נבדקים ונחתמים על ידי נציגי רמ"י המוסמכים לחתום בשם בעלי הקרקע: מדינת ישראל, רשות הפיתוח וקרן קיימת לישראל. 

 

 

 

לאחר חתימת נציגי רמ"י על המסמכים, מגיש הבקשה מעבירם לבדיקה של המפקח על רישום המקרקעין  במשרד המשפטים (להלן "המפקח") לצורך רישום הצו בפנקס הבתים המשותפים.

 

 

 

עד עתה, במקרים בהם המפקח דחה את התיק בדרישה לביצוע תיקונים או השלמת מסמכים, נדרשה חתימה חוזרת של נציגי רמ"י על מסמכי הבית המשותף.

 

 

 

במטרה להפחית את הנטל הבירוקרטי ולהקל על הציבור סוכם, כי ככל ונציגי רמ"י חתמו על מסמכי הבית המשותף, ולאחר מכן המפקח דחה את התיק בדרישה לביצוע תיקונים או השלמת מסמכים, לא תידרש חתימה חוזרת של רמ"י על המסמכים, אלא אם יוחלט אחרת על ידי המפקח. 

 

 

 

 

האמור לעיל חל על רישום בתים משותפים בלבד ולא על הליכי תיקון/ביטול צו בית משותף. הצעה זו מייעלת, מקלה ומקצרת את תהליך רישום צווי הבתים המשותפים במקרקעי ישראל.

 

 

להלן הקווים המנחים להתוויית שיקול הדעת בלשכות המפקחים לדרישת חתימה חוזרתקישור

 

 

תגובות

מומלצים

\