כתב אישום בגין עבירות ביטחון וסיכון סייבר לתשתית חברת תקשורת

במסגרת כתב האישום ייחסה מחלקת הסייבר לנאשמים עבירות סיוע לאויב במלחמה, מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, מגע עם סוכן חוץ, השמדת ראיה, קשירת קשר לסיוע לאויב במלחמה ועוד. הפרקליטות ביקשה לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

12.03.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כתב אישום בגין עבירות ביטחון וסיכון סייבר לתשתית חברת תקשורת

ארכיון צילום משטרה

 

על פי כתב האישום, החל משנת 2004 עבד ראני עוף, בחברת סלקום כמהנדס תוכנה. במסגרת תפקידו קיבל הרשאות גישה רחבות מאוד למערכות מחשב ומערכות מידע בחברה. מתוך הזדהות אידיאולוגית עם ארגון הטרור חמאס ומטרותיו, במהלך 2017, בעת שהותו בטורקיה, נפגש ראני עם גורמי חמאס מקומיים ובהתאם לבקשתם העביר ראני מידע רגיש אודות תשתיות תקשורת בישראל, אליו נחשף במסגרת עבודתו. זאת, במטרה לסייע לגורמי החמאס לפגוע בתשתיות אלו, בעיקר בעת לחימה.

 

 

 

במהלך השנים 2021-2022 נפגש ראני בטורקיה עם עזאם אקרע, בכיר בזרוע הצבאית של חמאס, אשר ביקש את סיועו בהעברת מידע נוסף שיש בו כדי לסייע לפעילות הארגון. במהלך הפגישות בין הצדדים ביקש אקרע גישה למערכות המחשב והמידע של חברת סלקום. לאור האמור, לאחר חזרתו לארץ ניפגש ראני עם שאדי עאידי במטרה לקבל מידע בין היתר על נקודות התורפה של המערכות, תוך שהוא מבהיר כי מטרת ההעברה של המידע האמור היא לאפשר לארגון החמאס לשבש את פעילותה של חברת סלקום בזמן מלחמה או מבצע צבאי. 

 

 

 

בהתאם לבקשתו, שאדי, אשר לאחר מספר שנות עבודה בסלקום החל ב- 2017 לשמש כיועץ חיצוני בסלקום בנושאי רשתות תקשורת ורשתות מחשוב, העביר לראני, מידע על מערכות אבטחת המידע של חברת סלקום ועל דרכים שונות לעקיפתן. זאת לצרכי חדירה חיצונית בלתי-מורשית למערכות המחשוב והמידע של החברה, בידיעה מלאה כי ראני התעתד להעביר את המידע הרלוונטי לאנשי החמאס בטורקיה. 

 

 

 

נוסף על כך, החל משנת 2015 לערך, החלו ראני ושאדי לדון ביניהם על האפשרות להשבית או לשבש רכיבים שונים במערכות המחשב והמידע של חברת סלקום, בעת מלחמה או מבצע צבאי בין ישראל לפלסטינים, וזאת על רקע לאומני ואידיאולוגי, מתוך רצונם המשותף לסייע למאבק הפלסטיני הצבאי בישראל על דרך של פגיעה בתשתית תקשורת מרכזית בישראל (חברת סלקום) ובמשתמשיה, ולהסב בכך פגיעה בביטחון המדינה. 

 

 

 

לאור האמור פעלו השניים להכין ולצבור מראש אמצעים טכנולוגיים, אשר יאפשרו להם, לחדור למערכות המחשוב והמידע, לרבות לרכיביהן הקריטיים, ולהפעיל תוכנות אשר ישביתו או ישבשו באופן חמור את פעילות רשת התקשורת של חברת סלקום, בין היתר אף מתוך ידיעה כי חברת סלקום מעניקה שירותים לכוחות צה"ל והמשטרה. ממעשיהם האמורים של הנאשמים עולה כי הם סיכנו את ביטחון המדינה באופן ממשי וחמור ביותר. מעצרם וחקירתם ע"י משטרת ישראל והשב"כ הובילו לכדי סיכול של מאמצי ארגון החמאס לאסוף מידע רחב עוד יותר ולפגוע בתשתיות תקשורת בישראל.

 

 

 

במקביל לקשר של ראני עם בכירי החמאס בטורקיה, עמד אחיו זוהיר עוף אף הוא בקשר עם פעיל חמאס מטורקיה ואף נפגש עימו לכל הפחות שלוש פעמים. כאשר באחת מהפעמים ביקש ראני מזוהיר להעביר עבורו מסר, לפיו הוא מבקש לקיים תקשורת בטוחה, המאפשרת להימנע ממעקב וניטור של רשויות המודיעין של מדינת ישראל. 

 

 

 

שירות הביטחון הכללי יחד עם משטרת ישראל ימשיכו לפעול לאיתור ולסיכול כל פעילות ארגוני הטרור מול אזרחים ישראלים ויפעלו למיצוי הדין עם אלו אשר לקחו חלק בפעילות המהווה פגיעה בביטחון המדינה.

 

 

 

את כתב האישום הגישו עורכי הדין מיטב דגן ואור ארבר ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

 

 

תגובות

1. תושב הכרמל לפני 2 שנים
הבהרה חשובה

מומלצים

\