הכוונת תרופה לחולי סרטן למיקום ספציפי בגוף

מחקריו של גלרמן, עוסק בבניית פלטפורמות לנשיאת תרופות לצורך הכוונתן המדייקת ליעד המטרה. לשיגור מכוון מטרה, מגוון יתרונות העיקרית היא השפעה יעילה וממושכת יותר כך שמתאפשרת הפחתה במינון נטילת התרופה ובנוסף ישנה הפחתה בתופעות הלוואי.

29.03.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הכוונת תרופה לחולי סרטן למיקום ספציפי בגוף

צילום אונ' אריאל

 

 

הכוונת תרופה לחולי סרטן למיקום ספציפי בגוף תוך בקרה על הגעה ליעד ויעילות הטיפול, שילוב המחקרים, של פרופ' גרי גלרמן ופרופ' פצנקר מאוני' אריאל  פתח אפשרויות חדשות בתחום הכוונת תרופות

 

 

 

פרופ' גרי גלרמן דקן הפקולטה למדעי הטבע באוני' אריאל וד"ר לכימיה, חקר הכוונה של תרופות למיקום ספציפי בגוף וזיהוי באופן רגיש של הגעת התרופה ליעד המתוכנן כולל יעילות הטיפול".

 

 

 

"מתן התרופות המסורתי (בבליעת או הזרקה) מבוסס על ספיגת התרופה בכל הגוף, מסביר פרופ' גלרמן, כך שרק חלק קטן מהתרופה מגיע לאיבר המטרה בו נמצאת הפגיעה. ובמקרים רבים כמו טיפולים כימותרפיים לחולי סרטן, תופעות הלוואי הכרוכות בטיפולים פוגעות בבריאות וגורמות לתופעות לוואי כמו רגישות לזיהומים בשל פגיעה בתאי מח עצם בריא, אנמיה, פגיעה בכליות, גורמות לנשירת שיער ועוד".

 

 

 

פרופ' לאוניד פצנקר, הגיע ממכון המחקר של האקדמיה הלאומית למדע באוקרינה, התקבל לתכנית המקדמת את קליטתם של מדענים עולים מצטיינים במשרד העלייה והקליטה.  מחקרו עוסק בשיטה המסמנת באמצעות סימנים פלורסנטים את המולקולות הביולוגיות באופן רגיש. כדי להבחין היכן בגוף נמצאת התרופה ולכוונה במדויק. ההכוונה לאיבר, הנגוע בסרטן, נעשית במדויק וניתן לעקוב אחרי התהליך ולראות אם התרופה הגיעה ליעד, או שהצטברה במקום אחר, ולבחון האם הטיפול יעיל.

 

 

 

 

החידוש המרכזי בשילוב המחקרים של גלרמן ושל פצנקר, תאפשר שיפור יעילות בטיפול התרופתי, דיוק בהגעה למטרה וכך  לתוצאה המיוחלת. כלומר הפחתת ההשפעה הרעילה של התרופה על הגוף ותופעות הלוואי, וכן הגברת נוחות השימוש בתרופה. וזאת בשילוב תהליך המאפשר מעקב רגיש אחר התרופה ופעילותה בטיפול בגידול באתר המטרה. שילוב השיטות נבחן ונמצא יעיל ביולוגית ברמת התא, המיקוד הספציפי ותהליך המעקב הרגיש יאפשרו ביחד העברה מבוקרת לתאים סרטניים, וכך ניתן יהיה לשפר בצורה משמעותית את יעילות הטיפול התרופתי הממוקד.

 

 

 

"שילוב המחקרים, מוסיף פרופ' גלרמן, בינו לבין פרופ' פצנקר, אינו של 1+1 = 2 כי שני החוקרים יחד יצרו יחד משהו שהוא יותר מזה, כי הסכום השלם גדול מחלקיו, במקרה הזה אחד ועוד אחד שווה עשר".

 

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים

\