מחאת הרשויות המקומיות עולה לירושלים

תקציב המדינה, שאמור היה לטפל בדברים הכי בוערים במדינה, אינו עוסק ואינו מטפל בכשלים בסיסיים, שהוזנחו שנים רבות בשל אי יציבות השלטון המרכזי וקיום מערכות בחירות חוזרות ונשנות, בשנים אלו. היום מתקיימת מחאת הרשויות המקומיות, בקרית הממשלה בירושלים, מול משרד רה"מ.

26.02.2023 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מחאת הרשויות המקומיות עולה לירושלים


 

השלטון המקומי היה ויהיה הכתובת הישירה, הנגישה והפרטנית לתושבי מדינת ישראל. ראשי הרשויות, מחוברים לשטח וקשובים לצרכי התושבים. השלטון המקומי התמודד עם משברים רבים בשנים האחרונות, מקורונה ועד מבצעים צבאיים, וסיפק רשת בטחון ומענה  לתושבי המדינה. 
 

 

כעת בתקציב המדינה הממשלה מפקירה  את הרשויות-  מפקירה  את התושבים!
 


 

אנו מדממים ממשבר למשבר, בכל תחום: מביטחון אישי, דיור, תחבורה, מחסור חמור בכח אדם, בעיקר בחינוך - והרשימה עוד ארוכה.
 

 

במקום להיעזר בשלטון המקומי, שהוא הזרוע הביצועית של המדינה, במקום להעמיד את כלל המשאבים שיבטיחו את השירות הטוב ביותר לתושב, עסוקים באיך להחליש אותו.

 

 

נגמר לנו האוויר!!! היום, יום ראשון, 26.02.2023, בין השעות 07:00-12:00 תתקיים מחאת הרשויות המקומיות, בקרית הממשלה בירושלים, מול משרד ראש הממשלה. התכנסות ראשי הרשויות באוהל המחאה – החל מהשעה 10:30.
מחאת הרשויות המקומיות, למען התושבים!

 

 

הדרישות נוגעות בכל תושבי המדינה מצפון עד דרום, יהודים ערבים ודרוזים ונועדו להבטיח את בטחונם ,עתידם ואיכות חייהם.

 

 

1. מחסור של 7,000 כיתות לימוד – בשנת 2023 למעלה מ-100,000 תלמידים לומדים בתנאים בלתי סבירים, בקרוואנים, בחום ובקור. יש לתקצב בינוי כיתות לימוד לסגירת הפער – במיידי.

 


2. הסכם שכר למורי העל יסודי – בניגוד להתחייבויות המדינה בפני בית הדין, כבר שנה שאין לארגון המורים הסכם שכר. האוצר צריך לכבד את ההסכמים שנחתמו ולהביא בהקדם לשיפור תנאי שכרם והעסקתם של מורי העל יסודי. מערכת חינוך חזקה זה החוסן של המדינה.

 


3. הסעות תלמידים וחינוך מיוחד – מזה למעלה מעשור שהמדינה אינה משלמת לרשויות המקומיות בגין התייקרויות בהסעות התלמידים ובעלויות המלווים, למרות שאלו זינקו ב-30%. מימון ההתייקרויות מתקציב הרשויות, מביא לפגיעה ביכולתן לתת שירותים לתושבים. אנו דורשים שיפוי של 1.2 מיליארד ₪ בבסיס התקציב, בגין התייקרויות.

 


4. "קרן הארנונה" – הלאמת כספים במסווה של פתרון משבר הדיור לזוגות הצעירים – במקום להכניס את היד לכיס ולדאוג לחזק את הפריפריה – בתחבורה, בפיתוח תשתיות, בחינוך, בבריאות, באזורי תעסוקה – המדינה מקימה קרן שתכליתה אחת – הלאמת כספי התושבים המיועדים למתן שירותים מוניציפאליים!
 

 

המדינה שולטת בלמעלה מ-90% מהקרקעות בישראל ויכולה לקדם פתרונות אמתיים למשבר הדיור, במקום זה קופת האוצר מתעשרת על גבם של הזוגות הצעירים. בשנה שעברה האוצר הרוויח 21 מיליארד ₪ והשנה 37 מיליארד ₪, מהקרקעות שלנו, שהמדינה מספסרת בהם.
 

 

השלטון המקומי יודע מה הפתרון האמיתי להורדת מחירי הדיור לזוגות צעירים ולזכאי דיור, והצענו תכנית אמיתית למשבר הדיור, כך שמחיר דירה של 100 מ"ר באזורי הביקוש (בין גדרה לחדרה) יעמוד על 1.4 מלש"ח, ובפריפריה – 700 אלש"ח בממוצע, לכל זוג פעם אחת בחייו.

 


5. עדכון תקציב מענקי האיזון – כבר למעלה מ-5 שנים שלא עודכנו מענקי האיזון שנועדו לגשר על הפערים, על אף שיעור גידול האוכלוסייה. עובדה זו משתקת את הרשויות החלשות שלא מסוגלות לתת את המעטפת הרחבה לתושבים שלהן. אנו דורשים שמענקי האיזון יעמדו על סכום של 4 מיליארד ₪, לפחות.

 


6. עדכון מענקי הפיתוח – לנוכח קיצוצים שבוצעו בשנים האחרונות וצרכי פיתוח שהולכים ומתרחבים, אנו דורשים הוספת 250 מלש"ח לתקציב השנתי של מענקי הפיתוח.

 


7. מימוש תכניות החומש המגזריות במלואן – יש לממש באופן מלא את תכניות החומש לרשויות הערביות ולקבוע תכנית חומש לרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות בהתאם להחלטת הממשלה.

 


8. חיזוק ומיגון מבנים והתחדשות עירונית – אנו דורשים: התחדשות עירונית בפריפריה תהיה במימון מלא של המדינה, כולל חיזוק מבנים ברשויות שנמצאות על השבר  הסורי-אפריקאי; תקצוב של חיזוק מוסדות חינוך שנמצאים בסכנת אי עמידה ברעידת אדמה וילדים לומדים בהם; הפעלת תכנית "מיגון הצפון", שאושרה בהחלטת ממשלה כתכנית חומש להקמת ממ"דים – תקצוב של 500 מיליון ₪ בשנה.

 


אנו מתנגדים: להתחדשות עירונית, ותכנון, רישוי ובנייה בכפייה וללא תיאום ושיתוף הרשות המקומית; לביטול האפשרות לדרוש ביצוע עבודות פיתוח (לרבות מבני ציבור) מיזמים.

 


9. ניהול ותחזוקת חופי הים – דורשים הכנסתם לבסיס התקציב.

 

 

תגובות

2. טריף אונסי לפני 2 שנים
עם חליל
1. דילאווי1 לפני 2 שנים
لما

מומלצים

\