עייפות למה ומה עושים

מה גורם לעייפות? האם אנחנו עובדים יותר? פעילים יותר? כנראה שלא, לכל אדם, או כמעט לכל אדם מעין שיגרה יומית, בבית, בעבודה ובחברה, אם כך מה גורם לעייפות".

10.11.2022 מאת: בלה אשור
עייפות למה ומה עושים

 

כגורם ראשון, וחשוב שנשים לב אליו ונדבר עליו שוב ושוב, הרגלי אכילה לא נכונים וחסרים תזונתיים, כמו סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, השאלה שעולה מה קורה למזון שנאכל וכיצד הרגלי האכילה משפיעים על הבריאות או העייפות

 

מזון מהיר, שברובו מזון מתועש, הדגש על מהירות ותעשיה שתספק לכמה שיותר אנשים מזון, לא עונה על צרכים של בריאות כוח ומרץ, ההרגל שקיים, לקנות משולש פיצה עתיר בשומן רווי שהגוף לא מתמודד איתו, או כל אוכל רחוב אחר, מה שמציעים לנו, עובר טיגון עמוק לפעמים בשמן שחומם יותר מיום אחד, וזה בעדינות, ובשר שלא בטוח מקורו וטיבו.

 

נוסיף לזה הרגלי אכילה, כמו אכילה בעמידה ותוך כדי פעילות אחרת ונוספת, אכילה מהירה שגורמת למזון גולמי ולא לעוס להגיע לקיבה, למערכת העיכול, מזון לא לעוס היטב ישהה בקיבה יותר זמן, למערכת העיכול דרושה יותר אנרגיה על מנת להעביר את המזון שהתקבל למעיים, מכאן יוצא שאחרי האכילה תהיה תחושת עייפות, לאומת זאת אם נאכל לאט ונלעס היטב, המזון שנכנס לגוף אמור לתת אנרגיה.

 

הסיבה העיקרית לעייפות היא תפקוד לקוי של המיטוכונדריה, לכל תא בגוף יש מיטוכונדריה שהיא תחנת כוח, או הסוללה, או הגנרטור של התא, המיטוכונדריה מייצרת את האנרגיה שהתא זקוק לו כדי לתפקד, וכשהמיטוכונדריה מתקשה לתפקד, כל התאים מתקשים לתפקד, תאי הלב, תאי השריר, תאי הרקמות הפנמיים, תאי מערכת החיסון מתקשים להילחם בפולשים לא רצויים, תאי מערכת העיכול מתקשים לעכל את המזון, מכאן נובעת העייפות

 

ומה הסיבות שגורמות למיטוכונדריה לא לתפקד, בעיות שינה, שינה לא רציפה  ובשעות לא קבועות

 

יש בגוף יותר מדי תאי שומן ופחות תאי שריר

 

מיקרוביוטיקה לא מאוזנת ולא בריאה, וחיידקי מעיים טובים שאינם מתפקדים

 

אכילה לא מאוזנת העדפה לפחממות וסוכרים על חשבון מזון פשוט וטבעי, אכילה בלילה

 

חסרים תזונתיים שנובעים מכך וגם גורמים לחוסר איזון הורמונלי

 

 

איך מתחילים לתקן ולאזן?

 

דבר ראשון עלינו לדעת ולזכור שריבוי ארוחות קטנות לאורך היום, גם אם קטנות וגם אם בריאות לא מאפשרות תפקוד תקין של התאים, משום שבמיוחד מערכת העיכול עסוקה כל היום בעיכול, אין מנוחה למערכת ולכן יש עייפות, אנחנו לא אמורים לאכול יותר מ 2-3 ארוחות ביום

 

 

איך נבנה שגרת אכילה נכונה

 

לא נוותר על ארוחת הבוקר, זו האנרגיה שמניעה ומזינה את כל היום, נקפיד לאכול ביצה 1 או שתי ביצים, יקרות טריים בעונתם, אבוקדו, פרוסה או שתיים של לחם, טחינה או חומוס מעשה בית שנרגיש שבעים

 

נשתדל לא לאכול דבר עד הארוחה הבאה, תחושת הרעב היא תחושה בריאה האומרת לכל המערכות שיש אפשרות לקבל עוד מזון ולהעביר במערכת

 

הארוחה הבאה אחרי ארוחת הבוקר תהיה 8 -12 שעות אחרי ארוחת הבוקר כאשר הגוף לגמרי מוכן לעוד מנה של אוכל, בארוחה זו נאכל מנת בשר או דג, פחממה כמו אורז או קינואה, עדשים או שעועית, יקרות מבושלים או מאודים, מרק מזין, פירות

 

לארוחת הערב נסתפק במנת פשטידה, צלוחית מרק, או סלט קטן

 

נשתדל לא לאכול אחרי שבע או שמונה בערב, נגביל את שתיית הקפאין ל 1-2 כוסות ביום ורצוי רק בשעות הבוקר

 

נקפיד לאכול מעט מזונות שיש בהם סוכרים, ונסתפק בפחממות פשוטות

 

נקפיד לאכול בכל יום פירות וירקות טריים העשירים בסיבים תזונתיים וויטמינים, נוסיף לתפריט ירקות כבושים כמו כרוב כבוש, מלפפון כבוש וגם יוגורט, שמאפשרים את פעילות החיידקים הנחוצים למערכת העיכול

 

מזונות העשירים בנוגדי חמצון שכדאי לשלב בתזונה היומית, תרד חי או מבושל, קייל כדאי להוסיף לסלט הקייל מוסיף צבע וטעם, חסה מרעננת כל סלט ומוסיפה נוגדי חמצון חיוניים, תירס, פלפלים במיוחד הירוק, פטרוזיליה קצוצה שניתן להוסיף כמעט לכל מנה.

 

ומה נוסיף מעבר לזה, כמובן הרבה תנועה, פעילות גופנית יום יומית, לא נוותר כדי שהגוף לא יוותר עלינו, ישיבה ממושכת לא מומלצת, ואם בעבודה או מכל סיבה אחרת יושבים רוב היום כדאי להקצות שעה לפחות להליכה, או קימה מהכיסא פעם בחצי שעה, כך שמצבים של עודף משקל או חוסר משקל מתאזנים עם השינוי ומתאפשרת תנועה קלה יותר והתחושה בהתאם

 

ניתן להעזר בספר שתומך שינויים אלה וכלולים בו מתכונים קלים להכנה ומעניינים

 

 

אכילה מודעת  על פי רפואת הרמב"ם, בחודש הקרוב המחיר יורד ל 65 שקלים

 

אשור בלה - מטפלת רב תחומית וסופרת, ליצירת קשר - 050-7201752  ולביקור באתר

 

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים

\